Belépés
Regisztrálás


BELLIS ET logo Turul

NATURLAND EC logo Turul

SZIMPATIKA logo Turul

URIAGE logo Turul

turul AKCIO 4

Légtisztítás - a Berger lámpák 100 éves sikertörténete

Morice_BergerA 19. század végén egy párizsi gyógyszerész Maurice Berger egy olyan módszert keresett, amivel a kórházak és rendelők levegője a baktériumoktól megtisztítható. Erre a célra először diffúzorokat alkalmaztak, melyek a párolgás elve alapján működtek: a teremben felállítottak egy alkohollal töltött edényt, melyből elpárolgó alkohol tisztította a levegőt. Ez az eljárás nem csak lassú volt, hanem nagyon behatárolt volt a hatása is. 1898-ban Berger kifejlesztett egy új eljárást, melynek az alapja egy katalitikus magas hőfokú égés volt. Oly mértékben sikerült az alkohol párolgását gyorsítania, hogy ez által a levegőben található baktériumok száma 68%-kal csökkent. A légtisztítás új technológiája!

Berger_19441927-ben az egykori papírgyáros Jean-Jacques Failliot megvásárolta Berger találmányát. Tőle származik az ötlet, hogy az alkoholhoz illatanyagokat keverjenek és óriási reklámkampányba kezdett. Egy idő után a francia háztartások alapfelszerelése lett a Berger lámpa, melyből már 1928-ban kb. 100 félét állítottak elő a legegyszerűbb üvegből készült modellektől a Gallé, Lalique, Baccarat, Saint-Luis, Sabino és Tharaud modellekig.

A II. világháború alatt az előállításuk rendkívül nehéz volt, főleg az alkohol, a réz és a platina beszerezhetősége miatt. 1943-ban egy bombatámadás a gyárat súlyosan megrongálta. A világháború után az alacsony életszínvonal miatt a luxusmodelleket nem gyártották, de aztán szép lassan újra elindult hódító útján.

Ma a Berger lámpákban egyesül a légtisztítás tradíciója a modern művészettel. A márka sikere pedig azt bizonyítja, hogy e kettő milyen szépen megfér egymás mellett.

A használati útmutató ide kattintva letölthető!

Forgalmazza a Turul Gyógyszertár

A rendelhető Berger lámpa típusok és parfümök - az árakkal - ide kattintva érhetőek el!

Érdeklődjön Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., vagy telefonon: 06-85-560-012

Rólunk mondták

DERMOKOZMETIKA
dermokozmetika

Legújabb termékeink

OGYÉI engedély

biztonsagos patika

Referenciapatika

tena-logo

fiokpatika x

 

Turul Gyógyszertár 

E-mail

8646 Balatonfenyves Bocskai tér 1.

Telefonszám: 06-85-560012
Fax: 06-85-560-012

  

bankkartya

kkhcimke