Belépés
Regisztrálás


FIGYELEM!

A „2006. évi XCVIII. törvény a biztonságos és gazdaságos gyógyszer- és gyógyászatisegédeszköz-ellátás, valamint a gyógyszerforgalmazás általános szabályairól” 2022. január 1-i hatállyal úgy rendelkezik, hogy gyógyszertárak webshopjában megrendelt gyógyszerek csomagküldés útján történő kiszolgálása tilos.
A vény nélkül megvásárolható gyógyszereket - az ÁSZF-ben felsorolt irányítószámú helyiségek kivételével - házhoz szállítani nem tudjuk, ezek a készítmények csak személyes átvétellel rendelhetőek és vásárolhatóak meg a Turul Gyógyszertárban (8646 Balatonfenyves, Bocskai tér 1.), vagy a Kis Turul fiók-gyógyszertárban (8648 Balatonkeresztúr, Iskola u.2.).

Általános Szerződési Feltételek

A Jóba Patika Kft által kezelt www.turulgyogyszertar.hu webshop általános szerződési feltételei

Hatályos: 2022.január 01. napjától

Az Internetes megrendelés feltétele az alábbi Általános Szerződési Feltételek elfogadása, amelyet a regisztráció során tehet meg!

A jelen Általános Szerződési Feltételek („ÁSZF”) határozzák meg a Szolgáltató kizárólagos tulajdonában álló és a Szolgáltató, úgyis, mint tárhelyszolgáltató által üzemeltetett www.turulgyogyszertar.hu elnevezésű weboldal („Weboldal”) felhasználásának, igénybevételének, valamint a Weboldalon történő vásárlásnak a feltételeit.

Szolgáltató:
Jóba Patika Kft.
Képviseli: Hegedüs Józsefné dr.
Cégjegyzékszám:14-09-310741
Adószám: 22960270-2-14
A gyógyszertár működését engedélyező szerv: Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet ( OGYÉI)
működési engedély száma: OGYÉI/32178-1/2017
Székhely: 8646 Balatonfenyves Bocskai tér 1.
Üzleti tevékenység helye: 8646 Balatonfenyves Bocskai tér 1.
Levelezési cím: 8646 Balatonfenyves Bocskai tér 1.
A szolgáltató bankszámla száma: K&H Bank: 10403930-50526574-82891006

Szolgáltató ügyfélszolgálatának elérhetőségei:
Hétfő-péntek: 8.00-17.00-ig

Elérhetőségek:

Tel.: +36-85-560-012
levelezési cím: 8646 Balatonfenyves Bocskai tér 1.
email cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Webtárhely szolgáltató:
Novodata ZRT.
1138 Budapest Váci út 182.
email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tájékoztató
Az Ön személyes adatainak védelme a JÓBA PATIKA Kft. és partnerei számára kiemelt fontosságú. A weboldalunk használata közben szükséges, azonosításra alkalmas, személyes jellegű adatok begyűjtése és feldolgozása megfelel az érvényben lévő magyar adatvédelmi előírásoknak (2011. évi CXII. törvény).
Az Ön adatait bizalmasan kezeljük és harmadik fél számára nem továbbítjuk. kivéve, ha ez a szerződés teljesítéséhez elengedhetetlen (pl. posta, futárszolgálat). Munkatársaink, partnereink és szolgáltatóink titoktartási kötelezettséggel tartoznak felénk.
A szerződés tárgyának lényeges tulajdonságai
A webshopunkban a Magyarországon törzskönyvezett vény nélkül kiadható és közfinanszírozásban nem részesülő gyógyszerek, gyógyhatású termékek, homeopátiás komplex gyógyszerek, étrend-kiegészítő termékek, egyéb egészségügyi-, diétás élelmiszer termékek, gyógyászati segédeszközök, kozmetikumok és egyéb termékek rendelhetők meg. Vényköteles terméket webshopunkon keresztül nem rendelhet meg!!
A vény nélkül kapható, megvásárolt gyógyszert és gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítményt használatának megkezdése előtt kérjük, konzultáljon háziorvosával, gyógyszerészével. A megrendelt termék használati utasítását, illetőleg betegtájékoztatóját használat előtt feltétlenül olvassa el és kérjük, tartsa be az előírt adagolást. A termékoldalakon található termék leírások csak tájékoztató jellegűek, nem minden esetben tartalmaznak az adott termékről minden információt. A hivatalos termékleírásért kérjük, látogasson el a termék gyártójának weboldalára.

A 41/2007. (IX.19.) EüM rendelet 19.§ (5) bekezdésében foglaltaknak megfelelően az internetes gyógyszer-értékesítésre jogosult gyógyszertárak jegyzékét az OGYÉI vezeti és teszi közzé.

Felhasználónak, illetve vevőnek (”Vevő”) minősül minden olyan nagykorú természetes személy, jogi személy, illetve jogi személyiség nélküli gazdasági társaság, vagy egyéb szervezet felhasználó, aki a Weboldalon regisztrál, saját fiókot hoz létre, szolgáltatást vesz igénybe, illetve megrendelést ad le.
A Weboldalon való regisztrációval, illetve a Weboldal által nyújtott bármely szolgáltatás igénybevételével, megrendelés leadásával, hírlevélre való feliratkozással a Vevő magára nézve kötelezőnek fogadja el a jelen ÁSZF-et. Az ÁSZF ily módon való elfogadása egyben azt is jelenti, hogy a Vevő kötelezettséget vállal arra, hogy a jelen ÁSZF változásait nyomon követi. A Weboldalt kiskorúak nem használhatják. Amennyiben a Vevő a jelen ÁSZF-et nem fogadja el, úgy nem jogosult a Weboldal használatára, illetve a Weboldal által kínált szolgáltatások igénybevételére.
A Szolgáltató jogosult a jelen ÁSZF-et bármikor egyoldalúan módosítani. A módosító rendelkezések, vagy a változásokkal egységes szerkezetbe foglalt új ÁSZF hatályba lépésének napja az a nap, amelyen a módosító rendelkezések vagy az új ÁSZF a Weboldalon hozzáférhetővé válik.
A Szolgáltató sem a termékek gyártói, sem a szolgáltatásokat nyújtó harmadik személyek termékeiért és szolgáltatásaiért nem tartozik jótállási kötelezettséggel, a Vevő esetlegesen a termék, vagy szolgáltatás megfelelősége vonatkozásban fennálló igénye vagy követelése tekintetében a Szolgáltató a felelősségét kizárja.
A Weboldal működtetését a Szolgáltató a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, valamint az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény rendelkezései szerint végzi. A Szolgáltató vállalja, hogy az általa közvetített szolgáltatások lényeges tulajdonságairól, a szolgáltatásért járó ellenszolgáltatás adóval megnövelt teljes összegéről, a teljesítés feltételeiről, valamint a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II. 26.) Kormányrendeletben meghatározott tájékoztatási kötelezettségének eleget tesz.
A jelen ÁSZF alapján létrejött szerződés nem minősül írásba foglalt szerződésnek. A szerződés nyelve magyar, azokat a Szolgáltató nem iktatja, magatartási kódexre nem utal. A Szolgáltató a megbízás teljesítésekor szállítóként szerepel.


A SZERZŐDÉS LÉTREJÖTTE, TÁRGYA
A jelen ÁSZF szerinti szerződés Szolgáltató és Vevő között jön létre akkor, amikor Vevő igénybe veszi Szolgáltató szolgáltatását, az 1. pont szerinti regisztrációját elküldi, illetve a 2. pont szerinti megrendelését leadja.
Kérjük, nézze meg figyelmesen az Ön által rendelt termék tárolására vonatkozó információt. A "Hűvös helyen tartandó" jelzéssel ellátott készítmények csak személyes átvétellel rendelhetők, postai kézbesítését nem vállaljuk.

1. Regisztráció
A regisztráció előnye a rendelések nyomon követési lehetősége, illetve a Vevő adatainak rendelkezésre állása miatt a rendelés gyorsabb menete. Regisztráció történhet vezetéknév, keresztnév, cím és e-mail cím, választás szerint telefonszám megadásával. Amennyiben a regisztráció, vagy a megrendelés során a Vevő hibás adatot adott meg (félre klikkelés),vagy a megrendeléssel kapcsolatosan módosítani szeretne bármely adaton, a böngésző ”vissza” funkciójával a korábbi állapotra léphet, s újra próbálkozhat. A regisztrációkor megadott adatokat a személyes felületen bármikor módosíthatja. Amennyiben egy már elküldött megrendelés vonatkozásában észleli a Vevő a hibát (pl. tévedés a megvásárolni kívánt termék/szolgáltatás számában stb.), úgy köteles haladéktalanul, de legkésőbb 12 h-ig a Szolgáltató ügyfélszolgálatához fordulni. A Vevő késedelméből eredő károkért és egyéb következményekért a Vevőt terheli a felelősség.

2. Megrendelés
2.1. Vevő a termékek és szolgáltatások megvásárlását a Szolgáltató által a Weboldalon közzétett feltételekkel és határidőig történő megrendelés útján végezheti el. Vevő a termék nevére történő kattintással megjelenítheti a megvásárolni szándékozott termék, vagy szolgáltatás beazonosításához szükséges lényeges információkat. Amennyiben a Vevő ezen információkat elolvasta és megfelelőnek találta, a megrendelés elküldéséhez a kiválasztott termék, illetve szolgáltatás melletti kosár ikonra kattintva a Vevő belehelyezi a terméket, illetve szolgáltatást a virtuális kosarába. A kosárba több termék, illetve szolgáltatás is helyezhető, a kosár tartalmának véglegesítésig pedig a Vevő a megrendelés tartalmán többször módosíthat, akár törölhet. A kosár tartalmának véglegesítésével a „Megrendelés megerősítése” gombra kattintva a Vevő ilyen opció választása esetén eljut a fizetést biztosító weboldalra, ahol az ott szereplő instrukcióknak megfelelően teljesítheti a fizetést. A Vevő a fizetés teljesítésével, vagy az előre utalás, illetve utánvét fizetési módok választása esetén a „Megrendelés megerősítése” gombra kattintva a megrendelést elküldi.

2.2 A Vevő megrendelését a Szolgáltató legkésőbb 48 órán belül az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címről visszaigazolja., A Vevő által elküldött megrendelés megküldésének a Szolgáltató által történő e-mailen történő visszaigazolásával a Szolgáltató és a Vevő között a termék, illetve a szolgáltatás megvásárlására vonatkozó szerződés létrejön. Mind a megrendelés, mind a visszaigazolás akkor tekintendő a másik félhez megérkezettnek, amikor az számára hozzáférhetővé válik. Amennyiben a Szolgáltató jelen pont szerinti visszaigazolása 48 órán belül nem történik meg, mind a Vevő, mind a Szolgáltató mentesül ajánlati kötöttsége alól.
2.3. A Weboldalon megadott szolgáltatások ára minden esetben a Vevő által a fogyasztói forgalomban fizetendő bruttó ár, Magyarország törvényes fizetőeszközében (Forint) megadva.
2.4. Amennyiben a Vevő az előre utalás választása esetén a Szolgáltató által történő e-mailes visszaigazolás megküldését követő munkanapon, illetve utánvét fizetési mód választása esetén a megrendelt termék kézbesítésekor, vagy átvételekor elmulasztja az ellenérték megfizetését, a Szolgáltató a megrendelés teljesítését megtagadhatja, és ajánlati kötöttsége alól mentesül. A Vevő részéről történő megrendelés elküldése a Vevő részéről vásárlási és fizetési kötelezettséget jelent, a Vevő köteles ennek tudatában eljárni.
2.5. Amennyiben a Vevő a meglévő készletmennyiségen felül kíván vásárolni, a Szolgáltató 2 munkanap határidőn belül vállalja a hiányzó áru beszerzését. Amennyiben a nagykereskedelmi rendelés, vagy szállítás akadályba ütközik (pl. hiánycikk esetén) és a rendelés nem, vagy csak részben teljesíthető, a szolgáltató erről a Vevőt haladéktalanul értesíti és felhívja megrendelésének módosítására. A Vevő tudomásul veszi, hogy amennyiben a meglévő készlet a megrendelést nem, vagy csak részben tartalmazza, a megrendelés módosításának hiányában a Szolgáltató az eredeti megrendelés alapján teljesítésre nem köteles, ajánlati kötöttségétől tehát mentesül.
2.6.A Szolgáltató – a 2.5. pontban foglalt kivétellel - a Vevő által megrendelt termékek és szolgáltatások vonatkozásában ajánlati kötöttségét a megrendelés e-mailben történő visszaigazolását követő 48 óráig tartja fenn, indokolt esetben a Vevő részéről történő személyes, vagy telefonos megbeszélés alapján ez meghosszabbítható.
2.7. A Vevő által rendelhető termékek köre kizárólag a vény nélkül kapható gyógyszerek, homeopátiás gyógyszerek, gyógytermékek, étrend-kiegészítők, dermo-kozmetikumok, tápszerek, babaápolási termékek, egyes gyógyászati segédeszközök, és más általában gyógyszertárban forgalmazott termékek lehetnek. Magisztrális és egyedi receptúra szerinti gyógyszertári készítményekről a Vevő a Weboldalon található elérhetőségeken érdeklődhet. Nem rendelhetők a mindenkor hatályos jogszabályok szerinti pszichotróp gyógyszerek, kábítószerek, illetve folyamatos hűtést igénylő, vagy nagy tömegű termékek, valamint a receptköteles gyógyszerek.
2.8.A Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy amennyiben a Vevő adott megrendelése gyógyszerészszakmai szempontból nem megfelelő, vagy nem elfogadható, a megrendelés teljesítését részben, vagy egészben visszautasítsa. Erről a Szolgáltató minden esetben tájékoztatja a Vevőt.

3. Szállítási mód, személyes átvétel
A Vevő a megrendelt terméket átveheti

3.1. személyesen a 8646 Balatonfenyves Bocskai tér 1. szám alatti patikában (Turul Gyógyszertár)) nyitvatartási időben, illetve
3.2. a DPD futárszolgálatával történő kézbesítéssel
3.3. Foxpost futárszolgálattal csomagautomatába
3.4. Magyar Posta futárszolgálatával történő kézbesítéssel

A 11 óráig leadott rendelések esetében, a szállítási határidő 2 munkanap, az ezt követően leadott rendeléseknél pedig 3 munkanap.
A kiszállítások időbeni szervezését a futárszolgálat végzi. A kézbesítés munkanapokon 16 óráig történik. A kiszállítás napján információ kérhető a futárszolgálattól a kézbesítés pontosabb idejéről.
Az emberi felhasználásra kerülő gyógyszerek rendeléséről és kiadásáról szóló 44/2004. (IV. 28.) ESzCsM rendelet értelmében gyógyszer, 14 éven aluli személynek nem adható ki.

4. Fizetési módok
4.1. A Vevő a személyes átvétel szállítási mód megjelölése esetén a Balatonfenyves Bocskai tér 1. szám alatti patikában veheti át a megrendelt terméket. Ez esetben lehetősége van fizetni:
4.1.1. készpénzzel.
4.1.2. bankkártyával, illetve egészségpénztári kártyával.
Egészségpénztáraink, amelyekkel kapcsolatban állunk ide kattintva érhetőek el.
4.2. A Vevő a DPD futárszolgálat, mint szállítási mód és az utánvét fizetési mód megjelölése esetén a kézbesítéskor készpénzes fizetéssel egyenlítheti ki a megrendelés ellenértékét. A Vevő a megrendelés teljes ellenértékét és a kiszállítási díjat kiszállításkor, készpénzben, egy összegben, lehetőség szerint pontos összeg átadásával a kiszállítást végző személy részére köteles megfizetni. DPD futárszolgálat kiszállítás díja: 2500Ft , utánvéttel esetén a szállítási költség: 3000 Ft. A Magyar Posta kiszállítási díja: 3000 Ft, utánvét díja 500 Ft.

4.3. A Vevő a Foxpost futárszolgálat, mint szállítási mód és az utánvét fizetési mód megjelölése esetén a kézbesítéskor készpénzes fizetéssel egyenlítheti ki a megrendelés ellenértékét. A Vevő a megrendelés teljes ellenértékét és a kiszállítási díjat kiszállításkor, a csomagautomatánál bankkártyával fizeti meg. Foxpost futárszolgálat kiszállítás díja: 1000Ft, utánvéttel a szállítási költség: 1300 Ft.
4.4. A Vevő az átutalással történő előre fizetés, mint fizetési mód megjelölése esetén a megrendelés teljes ellenértékét és a kiszállítási díj teljes összegét előre banki átutalással köteles megfizetni a Jóba Patika Kft Cég nevén lévő és a K&H Banknál vezetett 10403930-50526574-82891006 számú bankszámlára.
4.5. A Vevő az online bankkártyás fizetési mód megjelölése esetén köteles a K&H Bank online fizetési rendszerén keresztül teljesíteni a megrendelés ellenértékének és a szállítási díj teljes összegének kiegyenlítését. A rendszer biztonságát a K&H Bank Zrt. biztosítja.
4.6.. Ha a megrendelés értéke eléri a 20.000 Ft-ot, akkor a szállítás minden esetben ingyenes.

4.7. Az alábbi településekre a szállítás - a törvényi előírásoknak megfelelően - szakszemélyzettel történik, és értékhatártól függetlenül ingyenes:
8630 - Balatonboglár
8638 - Balatonlelle
8640 - Fonyód
8646 - Balatonfenyves
8647 - Balatonmáriafürdő
8648 - Balatonkeresztúr
8649 - Balatonberény
8710 - Balatonszentgyörgy
8712 - Balatonújlak
8713 - Kéthely
8635 - Ordacsehi

5. Elállás, rendelés lemondása, hibás teljesítés
A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Kormányrendelet alapján a Vevő a termék megrendelése esetén 14 napon belül jogosult indokolás nélkül elállni az ezen ÁSZF alapján létrejött szerződéstől. Amennyiben a megrendelés szolgáltatás nyújtására irányul, ha a teljesítés megkezdődik, a fogyasztót 14 napon belül indokolás nélküli felmondási jog illeti meg. Az elállási/felmondási jog gyakorlására nyitva álló határidő attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen a Vevő számára a terméket kézbesítik, illetve a terméket a Vevő átveszi, továbbá szolgáltatás esetén amelyen a Vevő részére a megrendelt szolgáltatás hozzáférhetővé válik. A Vevő az elállási jogát a megrendelés elküldése és a megrendelt termék, illetve szolgáltatás átvétele/kézbesítése közötti időszakban is gyakorolhatja.
Elállási jog csak a még hiánytalan, sérülésmentes, fel nem használt termék, illetve szolgáltatás vonatkozásában gyakorolható.
Az emberi felhasználásra kerülő gyógyszerek rendeléséről és kiadásáról szóló 44/2004. (IV. 28.) ESZCSM rendelet 21/B. § alapján tévesen kiszolgáltatott gyógyszer, vagy a gyógyszerészeti államigazgatási szerv által visszahívott gyógyszer kivételével gyógyszert visszavenni nem lehet.
A Vevő köteles az elállást tartalmazó nyilatkozatát írásban a Szolgáltató részére eljuttatni, aki a nyilatkozat átvételét tartós adathordozón haladéktalanul visszaigazolja és a nyilatkozat átvételétől számított 14 napon belül banki átutalással, vagy postai készpénz kifizetési megbízás útján visszatéríti a Vevő részére a megrendelés ellenértékét. Amennyiben a Vevő a legkevésbé költséges, illetve a szokásos fuvarozási módtól eltérő szállítási módot választott a megrendelés során, elállás esetén az ebből eredő többletköltséget a Szolgáltató nem köteles megtéríteni a Vevő részére. Elállás esetén a Vevőt terheli a termék visszaküldésének költsége. Amennyiben a megrendelés szolgáltatás nyújtására vonatkozik, és a szolgáltatás teljesítése megkezdődött, elállás, vagy felmondás esetén a Vevő köteles megtéríteni a Szolgáltató e körben felmerülő ésszerű költségeit.
Szolgáltató követelheti a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenés megtérítését.
Az elállást tartalmazó nyilatkozatra vonatkozó minta megtalálható a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet mellékletében. A Vevő az elállást tartalmazó nyilatkozatát gyakorolhatja a jelen pontban hivatkozott minta, vagy egyéb, az elállást egyértelműen tartalmazó egyéb nyilatkozat útján. Elállás esetén a Vevő köteles a még hiánytalan, sérülésmentes, fel nem használt terméknek az elállás közlésétől számított 14 napon belüli visszajuttatására a Szolgáltató részére.
Amennyiben a Vevő elállási jogával élni kíván, az erre vonatkozó nyilatkozatát köteles eljuttatni az alábbi címre: 8646 Balatonfenyves Bocskai tér 1., ajánlott postai küldeményként.
A Vevő nem gyakorolhatja elállási, illetve felmondási 20. § szerinti jogát
- a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szolgáltatás egészének teljesítését követően, ha a Szolgáltató a teljesítést a Vevő kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg, és a Vevő tudomásul vette, hogy a szolgáltatás egészének teljesítését követően felmondási jogát elveszíti
- olyan termék vagy szolgáltatás tekintetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac Szolgáltató által nem befolyásolható, a jelen pontban foglalt 14 napos határidő alatt is lehetséges ingadozásától függ
- olyan, nem előre gyártott termék esetében, amelyet a Vevő utasítása alapján, vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a Vevő személyére szabtak
- romlandó, vagy minőségét rövid ideig megőrző termék tekintetében
- olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi, vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza. Készülékek esetén a Vevő csak kipróbálás előtt élhet az elállás jogával, ha a használat fertőzésveszélyt jelenthet, ilyenek a vércukormérők, koleszterinszint-mérők. Gyógyszerek esetében a Vevő az elállás jogával nem élhet.
- olyan termék tekintetében, amely jellegénél fogva az átadást követően elválaszthatatlanul vegyül más termékkel
- olyan alkohol-tartalmú ital tekintetében, amelynek tényleges értéke a Szolgáltató által nem befolyásolható módon a piaci ingadozásoktól függ, és amelynek áráról a Szolgáltató és a Vevő a szerződés megkötésekor állapodtak meg, azonban a szerződés teljesítésére csak a megkötéstől számított harmincadik napot követően kerül sor
- a nem tárgyi adathordozón nyújtott digitális adattartalom tekintetében, ha a Szolgáltató a Vevő kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg a teljesítést, és a Vevő e beleegyezésével egyidejűleg nyilatkozott annak tudomásul vételéről, hogy a teljesítés megkezdését követően elveszíti elállási, illetve felmondási jogát.
Ha a Vevő az előtt kívánja lemondani a megrendelést, hogy azt a Szolgáltató a szállítónak átadta volna, ezt megteheti egyszerűen telefonon, vagy e-mailben. Ez esetben a Vevőnek semmilyen további kötelezettség nincs. Ha a rendelést Vevő már megkapta, a következőekre kell tekintettel lennie.
További információk: a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Korm. Rendelet.

6. A kellékszavatosságról, a termékszavatosságról és a jótállásról szóló tájékoztatás
6.1. Kellékszavatosság
A Vevő a Szolgáltató hibás teljesítése esetén a Szolgáltatóval szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint. A Vevő ebben az esetben- választása szerint-az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet:
- kérhet kijavítást, vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül a Vevő által választott igény teljesítése lehetetlen, vagy a Szolgáltató számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást, vagy a kicserélést a Vevő nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását, vagy a hibát a Szolgáltató költségére a Vevő is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy- végső esetben- a szerződéstől is elállhat.
- a Vevő a választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban a Vevő viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a Szolgáltató adott okot.
A Vevő köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jog már nem érvényesíthető. Használt dolog esetén ez a határidő legfeljebb egy év.
A Vevő a Szolgáltatóval szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.
A teljesítéstől számított hat hónapon belül a Vevő kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha a Vevő igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást a Szolgáltató nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már a Vevő köteles bizonyítani, hogy a Vevő által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.
6.2. Termékszavatosság
Termék hibája esetén a Vevő- választása szerint- a 6.1. pontban meghatározott jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.
Termékszavatossági igényként a Vevő kizárólag a hibás termék kijavítását, vagy kicserélését kérheti. A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek, vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.
Termékszavatossági igényét a Vevő a termék, gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.
Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával, vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén a Vevőnek kell bizonyítania.
A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:
- a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy
- a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy
- a termék hibája jogszabály, vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.
A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.
Ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthető. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén a Vevő azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.
6.3. Jótállás
A Szolgáltató jótállást nem vállal.

7. Szellemi tulajdon
A Weboldal és a Weboldalon található valamennyi tartalom, leírás, grafika, ábra, amely nem más tulajdonában áll, a Szolgáltató kizárólagos tulajdonát képezi.
A Weboldal a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 7. § szakaszában meghatározott gyűjteményes műnek minősül, és mint ilyen, szerzői jogi védelem alatt áll.
A Weboldalon található tartalmakról tilos bármilyen formában másolatot készíteni, azokat akár analóg, akár digitális úton rögzíteni, újra előállítani, terjeszteni, továbbítani, letölteni, szerkeszteni, tovább értékesíteni vagy nyilvánosságra hozni. A Weboldal bármilyen tartalmának bármilyen formában megvalósuló, akár kereskedelmi, akár más céllal történő felhasználása kizárólag a Szolgáltató előzetes írásbeli hozzájárulása esetén lehetséges. A logót és egyéb védett szerzői jogi tartalmakat tartalmazó ajánlat jelen ÁSZF-ben foglaltak szerint történő felhasználása külön írásbeli engedély nélkül is lehetséges.
A Szolgáltató szellemi tulajdonának bármilyen megsértése (védjegybitorlás, szerzői jogsértés, stb.) a jogsértő felelősségre vonását vonja maga után.

8. Anonim látogató-azonosítók (cookie, süti)
Az Európai Uniós törvények értelmében a Szolgáltató felhívja a Weboldal látogatóinak figyelmét arra, hogy a Weboldal ún. "cookie"-kat, "sütiket" használ annak érdekében, hogy személyre szabott tartalommal szolgálhasson az igénybe vétel során. A névtelen látogatóazonosító (cookie, süti) egy olyan egyedi azonosításra, illetve profil-információk tárolására alkalmas jelsorozat, melyet a szerver a Weboldal látogatója számítógépén helyez el. Az ilyen jelsorozat önmagában semmilyen módon nem képes a Weboldal látogatóját azonosítani, csak a látogató gépének felismerésére alkalmas.
A Weboldal böngészéséhez nem szükséges a cookie-k elfogadása, de a vásárlás funkció nem működik, amennyiben a cookie-k elfogadása a böngészőben le van tiltva.
A sütit a látogató képes törölni saját számítógépéről, illetve letilthatja böngészőjében a sütik alkalmazását. A sütik kezelésére általában a böngészők Eszközök/Beállítások menüjében az Adatvédelem beállításai alatt, cookie vagy süti megnevezéssel van lehetőség.

9. Egyéb rendelkezések
A Szolgáltató garanciát vállal arra, hogy a regisztrációs adatokat bizalmasan kezeli, harmadik személy részére az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakon túl nem adja ki azokat.
A Vevő a Weboldal használata során a jóhiszeműség és a tisztesség követelményeinek megfelelően, a vonatkozó jogszabályi előírások tiszteletben tartásával köteles eljárni. Következésképp a Weboldalt nem használhatja jogsértő tartalmak, számítógépes vírusok terjesztésére, vagy jogosulatlan adatgyűjtésre. A Vevő felelősséggel tartozik a Szolgáltatóval szemben a Szolgáltatónál felmerült minden olyan kárért, amelyet a Weboldal Vevő általi szabálytalan és/vagy jogellenes használata okozott.
A Vevő kizárólag külön, erre vonatkozó, a Szolgáltatóval kötött megállapodás keretében jogosult a Weboldalt reklámozás, vagy egyéb promóciós célokból felhasználni.
Amennyiben a Szolgáltató tudomására jut bármilyen, a Vevő általi szabálytalan, illetve jogellenes felhasználás, úgy jogosult a Vevő regisztrációját és felhasználói fiókját felfüggeszteni, vagy törölni.
A Vevő tudomásul veszi, hogy amennyiben tisztességtelen piaci gyakorlatot követ, illetve a Partnerrel való közvetlen kapcsolatfelvétel útján próbál a partnerrel a Weboldalon közzétett ajánlathoz hasonló kedvezményes termékértékesítés, vagy szolgáltatás nyújtására vonatkozó szerződéses tárgyalást a Szolgáltató megkerülésével folytatni, vagy ilyen szerződést köt, úgy jogosult a Vevő regisztrációját és felhasználói fiókját felfüggeszteni, vagy törölni.
A Vevő tudomásul veszi, hogy a Szolgáltató a Weboldalon a Vevők termékekkel szolgáltatásokkal, vagy a Szolgáltatóval kapcsolatos véleményét feltüntetheti, azonban ezen véleményeket moderálja és csupán az általa kiválasztott, az adott termék, vagy szolgáltatásra vonatkozó legrelevánsabb fogyasztói véleményeket tünteti fel.
A Vevő köteles a regisztrált felhasználónevéhez, továbbá a Vevő számára hozzáférhető tartalmakhoz kapcsolódó jelszavát titokban tartani és minden szükséges és ésszerű óvintézkedést megtenni avégett, hogy jogosulatlan személyek ne férjenek hozzá a felhasználói fiókjához.
Amennyiben a Vevő e-mail fiókját feltörik, vagy a fent megjelölt jelszóhoz illetéktelen személy hozzáférése valószínűsíthető, köteles erről a Szolgáltatót haladéktalanul értesíteni.

10. Panaszkezelés
A Szolgáltató az esetlegesen felmerülő panaszokat a hatályos jogszabályok figyelembe vételével ügyfélszolgálatán kezeli.
Panaszkezelés és minőségi kifogások kezelése során a Szolgáltató a fogyasztóvédelmi törvény, a Polgári Törvénykönyv, illetve jelen ÁSZF rendelkezései alapján jár el. A Szolgáltató a beérkezett panaszokra lehetőség szerint azonnal, de legkésőbb 30 napon belül írásban vagy e-mail útján válaszol.

A Vevő a kifogásaival, panaszaival az alábbi szervezetekhez fordulhat:
1.Balatonfenyves Polgármesteri hivatal jegyzője Balatonfenyves Kölcsey F. u. 27. Telefon: +36-85-361-478
2.Somogy Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőség:
Cím: 7400, Kaposvár, Csokonai u. 3.
Levélcím: 7401, Kaposvár, Pf.76.
Telefon: +36 (82) 510-868
3.OGYÉI Dél-Dunántúli Regionális tiszti főgyógyszerésze
7101 Szekszárd Bezerédj u. 2. tel.: +36-70-5043934

Amennyiben a Vevő panaszának békés rendezésére tett kísérlet nem járt eredménnyel, a Vevő jogosult vitás eset rendezésének igényével a megyei (fővárosi) kereskedelmi és iparkamarák mellett működő békéltető testülethez, vagy bírósághoz fordulni, a fogyasztóvédelemmel kapcsolatos jogszabályok sérelmének gyanúja esetén a fogyasztóvédelmi hatósághoz (NFH) intézhet bejelentést.
Olyan fogyasztói jogviták esetén, ahol a felek nem találnak megoldást peren kívül, a Vevő a békéltető testület eljárását kezdeményezheti. A Szolgáltató székhelye szerinti illetékes békéltető testület: Somogy Megyei Békéltető Testület; 7400 Kaposvár Anna u. 6. tel.: +36-82-501-000 email.: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. A Szolgáltató kötelezően nem veti alá magát valamely békéltető testület ajánlásának, azonban a Szolgáltató kötelezi magát, hogy mind a Vevővel, mind a békéltető testülettel együttműködve jár el.

11. A felelősség korlátozása
A szolgáltatótól Interneten történő megrendelés feltételezi a megrendelő részéről az Internet lehetőségeinek és korlátinak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a technikai adottságokra és a felmerülő hibákra.
A szolgáltató az alább felsorolt esetekben nem tartozik helytállással:
1.az Interneten küldött és/vagy fogadott, nem a szolgáltatótól származó bármilyen adat okozta problémákért;
2.az Internetes hálózat bármilyen működési hibájáért, ami megakadályozza a webshop akadálytalan működését és a vásárlást;
3.bármilyen adatvesztésért;
4.bármely, a folyamatban alkalmazott szoftver nem megfelelő működésének következményeiért;
5.a szolgáltató hálózatban bármilyen programhiba, rendkívüli esemény vagy technikai hiba következményeiért.
A szolgáltatónak joga van bármikor, előzetes értesítés nélkül módosítani a jelen oldalakon található anyagokat vagy a bennük feltüntetett termékeket és árakat.
12. Alkalmazandó jog
Jelen ÁSZF-re a hatályos magyar jog szabályai alkalmazandók. Amennyiben az ÁSZF valamely rendelkezése érvénytelennek bizonyulna, az nem érint a többi rendelkezés érvényességét, az érvénytelen rendelkezés helyébe automatikusan a jogszabályoknak megfelelő rendelkezés lép életbe.

Rólunk mondták

Szirom patikak

facebook logo

Legújabb termékeink

Vényköteles gyógyszer foglalás

Reserv help banner1

Engedélyek

biztonsagos patika

NEBIH VET engedely

Gyógyszer-információ

OGYEI logo hiv

fiokpatika x

 

Turul Gyógyszertár 

E-mail

8646 Balatonfenyves Bocskai tér 1.

Telefonszám: 06-85-560012
Fax: 06-85-560-012

  

bankkartya

kkhcimke