Belépés
Regisztrálás


BELLIS ET logo Turul

NATURLAND EC logo Turul

SZIMPATIKA logo Turul

URIAGE logo Turul

turul AKCIO 4

Viszlát feszültség!

viszlatItt a tavasz, hosszabbak a nappalok, melegen süt a Nap, énekelnek a madarak, és minden okunk meglenne élvezni a megújuló természet kínálta lehetőségeket, mégis egyre többen panaszkodnak nyugtalanságra, feszültségre, alvászavarra.

A gyógyszertárban is észrevehetően nő azoknak a száma akik megoldást keresnek ezekre a tünetekre, de nem szeretnének még erős nyugtatókat vagy altatókat szedni. Mi váltja ki ezt a belső feszültséget, nyugtalanságot, ingerlékenységet? Csak úgy, minden ok nélkül senki nem lesz feszült vagy ideges, ezt külső stressz-források okozzák:  időhiány, állandó rohanás, munkahelyi elvárások, család és munka közötti feszültség és még számos más is tényező lehet, ami miatt félünk vagy aggódunk, és állandóan ezek körül járnak a gondolataink. Az állandó feszültségnek azonban valahogy utat kell találni a kitörésre, ezért aztán előfordul, hogy olyan embereken vezetjük le, legtöbbször a családtagokon vagy barátokon, akik nem is érdemlik meg, hogy így viselkedjünk velük.

A környezetünket megváltoztatni szinte lehetetlen, ezért magunkat kell felvértezni, ellenállóvá tenni a külső tényezők befolyásával szemben.

A stressz iránti fokozott érzékenység összefüggésben van a szervezet erőnléti állapotával, tápanyag, vitamin és ásványi-anyag ellátottságával is. A sejtek és főleg az idegsejtek fokozottan érzékenyek arra, hogy a működésükhöz szükséges összes alkotóelem megfelelő mennyiségben rendelkezésre álljon. Ezek közül az egyik legfontosabb a magnézium. Hiányában nő a sejtek ingerelhetősége, ami azt eredményezi, hogy kisebb ingerek is túlzott válaszreakciót váltanak ki.

A magnéziumhiány tünetei sokszor fel sem tűnnek: stressz iránti érzékenység, koncentrációzavar, figyelmetlenség, fáradtság, szédülés, egyre gyakoribb fejfájás. A hosszantartó stressz következtében, mivel nő a vesén keresztül kiürülő magnézium mennyisége, egy ördögi kör alakulhat ki, mert a magnéziumhiány még inkább fokozza a feszültséget, ami további magnéziumvesztést eredményez.

Gondoskodni kell a megfelelő mennyiségű magnézium bevitelről. Fontos olyan készítményeknek a fogyasztása is, melyből megfelelő mennyiségű magnézium tud felszívódni és bejutni a sejtekbe is. A felszívódást sok tényező befolyásolhatja. A Magne B6 tablettában a magnézium olyan só formájában van jelen, ami nagyon jól felszívódik, így a benne lévő magnézium valóban hasznosítható a sejtek számára. Ugyanakkor vannak olyan anyagok is, melyek elősegítik a magnézium biológiai hasznosulását. Az egyik ilyen a B6 vitamin.

A Magne B6 készítmények a magnéziumon kívül B6 vitamint is tartalmaznak.

Bár a stresszt kiváltó tényezők az életünk szerves részét képezik, hatásukkal szemben szervezetünk ellenállóbb, ha a megfelelő magnéziumellátottságot biztosítani tudjuk.

Forrás: sanofi-aventis

{JFBCLike width=400}
Találatok: 1 - 10 / 16

Szimpatika akció

Fogyasztói ár kedvezménnyel:
Fogyasztói ár: 2900 Ft
Ár / kg:
Fogyasztói ár kedvezménnyel:
Fogyasztói ár: 2030 Ft
Ár / kg:
Fogyasztói ár kedvezménnyel:
Fogyasztói ár: 2400 Ft
Ár / kg:
Régi ár: 1745 Ft
Fogyasztói ár kedvezménnyel:
Fogyasztói ár: 1490 Ft
Ár / kg:
Fogyasztói ár kedvezménnyel:
Fogyasztói ár: 3800 Ft
Ár / kg:
Régi ár: 4215 Ft
Fogyasztói ár kedvezménnyel:
Fogyasztói ár: 3870 Ft
Ár / kg:
Fogyasztói ár kedvezménnyel:
Fogyasztói ár: 2210 Ft
Ár / kg:
Fogyasztói ár kedvezménnyel:
Fogyasztói ár: 2960 Ft
Ár / kg:
Fogyasztói ár kedvezménnyel:
Fogyasztói ár: 3420 Ft
Ár / kg:
Fogyasztói ár kedvezménnyel:
Fogyasztói ár: 1930 Ft
Ár / kg:
1. oldal / 2

Rólunk mondták

OGYÉI engedély

biztonsagos patika

Referenciapatika

tena-logo

fiokpatika x

 

Turul Gyógyszertár 

E-mail

8646 Balatonfenyves Bocskai tér 1.

Telefonszám: 06-85-560012
Fax: 06-85-560-012

  

bankkartya

kkhcimke

© Turul Gyógyszertár 2011. | Oldaltérkép | Adatkezelési tájékoztató | Jognyilatkozat | Impresszum
A honlap oldalain található gyógyszerrel kapcsolatos információk, betegség esetén nem helyettesítik a szakember megkeresésének szükségességét. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg gyógyszerészét!